Ik ging naar het open inloopspreekuur van de UWV. Gelukkig bestaat dat nu nog, want die zielloze standaard antwoorden die je in je werkmap ontvangt voldoen niet altijd. Achter het schot naast mij zat een mevrouw. De UWV-adviseur vroeg haar: “Heeft u al een Linkedin-profiel?” “Nee”, antwoordde ze bedeesd. “Maar dat moet u ècht gaan maken. Dat vinden werkgevers héél belangrijk!” Mevrouw antwoordde dat ze niet zo graag ‘online’ ging. Dat vond ze een beetje eng. (En misschien wist ze ook niet goed hoe?) Maar de adviseur was onverbiddelijk. Ze moest dat onmiddellijk gaan doen. Ik hoor haar denken, ‘hangt er anders een strafkorting boven mijn hoofd?’

Nu vraag ik mij af, werkgever, of beter: sollicitatiecommissie, heeft u ooit iemand met een goede motivatiebrief en duidelijk cv, die voldeed aan alle functie-eisen, afgewezen omdat hij/zij geen Linkedin-profiel had?