De boodschap van Van der Laan spreekt voor zich, maar is niet altijd vanzelfsprekend

Het lijkt een open deur, goed voor onze stad en elkaar zorgen, maar het kan geen kwaad om daaraan herinnerd te worden.

Tijdens de raadsvergadering van 6 maart, zei inspreker mevrouw Loes van Luijk uit de Kinkerbuurt:

Solidariteit, saamhorigheid en zorgzaamheid zijn waarden die we moeten koesteren. Ouderen moeten de buurt verlaten omdat er geen beschikbare woningen zijn als hun huidige woning niet meer voldoet. Mensen die soms 40 jaar in de buurt hebben gewoond en die dan tegen hun wens moeten verlaten. In de Kinkerbuurt ligt een bouwlocatie al vanaf 2007 braak. Een bouwlocatie op loop- en rollatorafstand van een tramhalte, buurtvoorziening, huisarts, fysiotherapeut, bioscoop en de markt is uitermate geschikt voor ouderenwoningen.

Zij stelde dan ook voor om de leus op de schutting van de JP Heijestraat/Borgerstraat te plaatsen. Wat vind jij een goede plek?

zorg goed voor onze stad - stuur je locatie in

Er is veel aandacht voor mijn initiatief om de boodschap van Eberhard van der Laan te vereeuwigen als kunstwerk in De Baarsjes. Super tof natuurlijk!

Maandag 2 juli is de website zorggoedvooronzestad.amsterdam.nl gelanceerd door de Gemeente Amsterdam. Hierop mogen alle Amsterdammers tot en met 2 september een locatie in De Baarsjes aangeven waarvan zij denken dat zo’n kunstwerk het meest tot zijn recht komt. En daar mogen alle Amsterdammers dan ook hun stem op uitbrengen.

In fase 2, van 29 september t/m 26 oktober kan iedereen een ontwerp voor het kunstwerk uploaden, waar er gestemd kan worden op de creaties. In april 2019 vindt de feestelijke onthulling plaats.

Ik had nooit verwacht dat zo’n spontane brainwave op een willekeurige donderdagavond dit resultaat zou gaan hebben. Dank aan iedereen die zo enthousiast heeft gereageerd en aan Stadsdeel West voor het oppakken en realiseren!

Woensdag 4 juli werden Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West, en ik geïnterviewd door Stephan Roest van NH Radio. Dat is echt niks voor mij en ik was bloedje nerveus, maar gelukkig hoefde ikzelf maar heel kort :-).

[vanaf 50:43]

Verder is er nog aandacht geweest voor de lancering van de website in Het Parool, De Westkrant, AT5, NU.nl, De Telegraaf, AD en De Echo.