wie is de jij in kanjijvoormij?

kanjijvoormij is opgestart door Liesbeth de Looper. Zij werkt samen met SEO-specialist Marjet Wullink van Minimalist Marketing, Marieke Josselet van Let’s Go Public (tekst, branding, beeld, strategie en meer), Helma Timmermans, grafisch vormgever en Jos Klever van Jos Klever Websupport (technisch onderhoud).

“Vanaf ’92 werkte ik voor met name non-profit organisaties zoals Amnesty International, VluchtelingenWerk, Het Rijks Museum, Het ABC en de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten. Als secretaresse, officemanager, organisator van rondleidingen en cursussen, communicatiemedewerker en webredacteur/contentbeheerder.

In mijn functies kreeg ik heel vaak de vraag ‘Lies, kan jij voor mij…’. Het verzoek had dan soms niet eens te maken had met mijn werk, maar men wist dat ik van meerdere markten thuis ben. Op een dag in november 2014 werd ik wakker en bedacht spontaan te starten als multi-inzetbare ondersteuner voor particulieren en ondernemers:  kanjijvoormij.nl. Dezelfde avond stond mijn website online en een paar dagen daarna had ik mijn eerste opdracht, waarna er vele volgden. 

Ik begon op basis van het principe ‘Pay as you feel‘: als een vraagsteller tevreden was over mijn dienst dan kon hij/zij daar naar eigen inzicht een vergoeding voor doneren. Het ‘klussen’ voor ondernemers beviel en liep onverwacht goed. Zo goed dat ik kanjijvoormij op 1 juli 2016 inschreef bij de Kamer van Koophandel.

Leuke vragen die mij onder andere gesteld werden:

  • kan jij voor mij een bedrijfsnaam verzinnen?
  • kan jij voor mij een videocompilatie maken van ca. 30 opgestuurde filmpjes van over de hele wereld, als cadeau voor de verjaardag van mijn vriend?
  • kan jij voor mij de foto bewerken van mijn broer en die life size laten afdrukken op karton?

Maar de meest gestelde vraag tot nu toe is:

Je kunt mij nog steeds van alles vragen, maar het maken en onderhouden van websites is inmiddels mijn ‘core business’ geworden. Ik hou van het creatieve proces en het meedenken over de functionaliteiten en procedures, waarbij mijn achtergrond als secretaresse goed van pas komt. Het eenvoudig gebruik van een website ‘aan de voorkant’ vind ik minstens zo belangrijk als het werk ‘aan de achterkant’. Zowel websitebezoeker als de eigenaar ervan moeten zo min mogelijk belast worden met ingewikkelde en omslachtige processen.

Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de maatschappij en heb in het verleden gewerkt als vrijwilliger voor Amnesty International, VluchtelingenWerk en TakecareBnB. Organisaties met een ANBI-status krijgen daarom van mij 5% korting op mijn diensten.”

liesbeth de looper
CV

In 2018 werd mijn plan om de wens voor Amsterdam van Van der Laan te vereeuwigen goedgekeurd door Stadsdeel De Baarsjes en in 2019 gerealiseerd.

Zeer lovend ben ik over de dienstverlening van Liesbeth. Zij heeft tot grote tevredenheid mijn website gemoderniseerd en aangepast. Het was prettig om met Liesbeth samen te werken. Zij luistert goed en weet daardoor goed de vertaalslag van wat je zegt om te zetten tot een concrete website. Wil je een nieuwe website? Huur Liesbeth in!

Jacqueline Huisman

HRM/Loopbaan Coaching, jacquelinehuisman.nl