Zelden heb ik aan een verzoek, onder zoveel tijdsdruk, met zoveel warme enthousiasme ingestemd!

Aldus Jeroen van Berkel, Portefeuillehouder Bewonersparticipatie Amsterdam West. De uitvoering vindt plaats in 3 fasen, zo staat in de memo aan de leden van de Bestuurscommissie West:

  1. De keuze van de locatie in De Baarsjes;
  2. De keuze voor de vorm en uitvoering;
  3. De definitieve keuze uit verschillende voorstellen.

Door middel van crowdsourcing wordt aan Amsterdammers gevraagd wat een goeie locatie in De Baarsjes is. Uit de reacties die ik tot nu toe heb binnengekregen en verzameld via verschillende kanalen lijkt het Mercatorplein het populairst. Maar er zijn er ook die de spreuk in de hele stad willen zien. Of in ieder geval in De Stopera, als ‘advies aan raadsleden en ambtenaren’ ;-).

De locatie bepaalt mede het ontwerp, daarom wordt de ontwerpvraag pas uitgezet na fase 1. Ik heb al 14 enthousiaste kunstenaars op mijn lijstje, met heel uiteenlopende voorstellen.

Amsterdammers kunnen tenslotte stemmen op een van de ingediende ontwerpen.

De afdeling Kunst en Cultuur pakt de regie op. Crowdsourcing en stemmen zal gebeuren via een online tool van Team OpenStad.

Snel zal het misschien niet gaan, mede gezien de wisseling van wethouders, maar dat het er gaat komen, daar ben ik van overtuigd!

Als jij een goed idee hebt voor een locatie, of je bent zelf kunstenaar, stuur mij dan een berichtje. Dan zet ik je op de lijst.

In de media: